Hoppa till sidans innehåll

Svenska bowlingförbundet


Indv SM 2019

(2019-02-22 14:26)
Nu är det snart dags för årets höjdpunkt Individuella SM 2019
 
Förbundskaptenen Patrick Backe har valt den tidigare landslagsspelaren Michael Ahlqvist som assisterande förbundskapten vid herrarnas EM i sommar. - Det ska bli kul att komma ut igen, säger han själv.
 
Den svenske landslagsspelaren Martin Larsen har tagit sig vidare till matchspelet i Indianapolis Open på den amerikanska proffstouren. Där har det dock inte gått lika bra. - Inte alls den starten man var ute efter, skriver han på sin hemsida.
 
Världens bästa liga är uppe på omgång 15 och till helgen kommer vi få se en seriefinal hos herrarna: Clan – Jösse och viktiga matcher hos damerna, bland annat X-Calibur – Högland.
 
När 3-manna SM avgjordes under SM-veckan i Sundsvall för ett par veckor sedan sattes tittarrekord. Över 400 000 svenskar såg bowling på SVT 1 en vanlig torsdag eftermiddag - Det är galet bra, jag vet inte vad man ska säga, säger Michael Granström.
 
Den 26-åriga stockholmskan Amanda Andersson är tränare för IS Götas Elitserie-lag och fick i vintras veta att hon ska åka med till Junior-EM i Wien som assisterande förbundskapten. - Det var väldigt oväntat, det blev lite kortslutning, säger hon.
 
På Baltiska hallen i lördags gjorde den svenska bowlinglegendaren Tony Rosenquist comeback i seriesammanhang. Efter 21 års uppehåll blev det seriebowling igen. Nu i Malmöklubben BK Playax som spelar i div 2.
 
Det börjar dra ihop sig i kampen om den tredje kvalplatsen i Norra gruppen. AIK har sett ut att ha platsen i säkert grepp, men hastigt - och för AIK mindre lustigt - håller den på att glida dem ur händerna.
 
Det blev en riktigt jämn kamp när Nässjölaget Högland tog emot regerande svenska mästarinnorna Team X-Calibur. Match blev spännande och X-Calibur kunde mot slutet säkra segern med 11-9.
 
Topplagen hade ledigt i Mellanallsvenskan och då passade BK Nobel på att ta en viktig bortaseger mot Djurgården och kliva upp på andra plats i grupp B. Totalt sett var det ändå hemmalagens dag – sex hemmavinster mot två för bortalagen.
 
Efter ett litet serieuppehåll är det återigen dags att spela Elitseriebowling i hallarna. "Derbymatcher" har spelats på flera håll under lördagen. Femtionian är fortsatt starka på hemmaplan och Bågen utmanade Jösse med "nytt" underlag under kvällen.
 
Kinna BK och Kulladals BS F1 vann var sin viktig seger i kampen kring de övre strecken. Även tabelltrean Bulltofta tog en tung bortaseger men de var sedan chanslösa i sin andra bortamatch mot tvåan, Höganäs BC.
 
Hammarby toppar nu Norra gruppen före Merci, och i Södra är det Hallandia och Söder som följs åt. Det är inte så många omgångar kvar och det börjar hårdna kring kvalstrecken.
 
Spader Dam och Team X-Calibur har dominerat svensk dambowling de senaste åren, då dessa två lag har vunnit de elva senaste SM-finalerna. Både Spader Dam och X-Calbur vann ganska enkla vinster på lördagen mot Skrufscha respektive Cahoot..
 
I Nordallsvenskan toppar Bodens BS men Härnösandslaget Flash tampas för en kvalplats till elitserien. På lördagen vann Flash med 13-7 mot Piteå BK och ligger tvåa i serien efter Boden.
 

 

Länkar till OBK´s serier

A-lag:

Div 2 Östra Götaland

 Tabell / Resultat

B-lag:

Div 5 Södra Småland/Blekinge

Tabell / Resultat

 

Länk till snittlista

 

Länk till BITS onlinescoring

  

Länk till Alltombowling scoring

 

Postadress:
Oskarshamns BK - Bowling
C/o Per Karlsson Linderoth, Norra Vägen 22
57250 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 0722347379
E-post: oskarshamnsbk.bowling@gmail.com