Svenska bowlingförbundet

EM: Medalj i 3-manna

(2019-06-17 15:58)
Mattias Olsson, Adam Andersson och Mattias Wetterberg tar medalj i 3-manna på Europamästerskapen i Tyskland. I semifinalen klockan 16:15 får de möta Danmark. - Känns bra, tycker vi har en riktigt bra chans, säger Mattias Olsson.

När den första dagen av 3-manna på EM är spelad har det de svenska lagen 122 respektive 13 poäng upp till medaljplats inför morgondagen. - Fortsätter vi på den vägen så blir det förhoppningsvis en kul kväll, säger Mattias Wetterberg.

För bara åtta månader sedan kom Adrian Sjöholm ner i bowlinghallen i Linköping. Han fastnade för sporten och nu är 17 årige Adrian vinnare av DV8 Junior Masters efter seger mot Hässles Ottilia Gunnarsson.

Sandra Andersson historisk

(2019-06-16 09:09)
Den 27-åriga bowlaren Sandra Andersson från Ängelholm blev i natt historisk när hon som första svensk vann en titel på den amerikanska proffstouren för damer: PWBA Fountain Valley Open. - Det är en dröm att få göra, säger hon.

Sandra Andersson från Ängelholm har vunnit en tävling på damernas PWBA-tour! Hon besegrade amerikanskan Bryanna Cote i en mycket rafflande finalmatch, som avgjordes först i Cotes frislag.

Med nio och 29 poäng missade de två bästa svenska paren medalj i dubbel. Istället får de blågula nu sikta in sig på 3-manna som börjar imorgon. - Ju fler spelare vi får in i laget ju större chans har vi, säger förbundskapten Patrick Backe.

Norske Tore Torgersen, numera boendes i Vänersborg och tävlandes för BK Skrufscha vann i natt US Senior Open i en helnordisk final mot finska Mika Koivuniemi. - Inga ord kan beskriva känslan jag sitter med nu, skriver segraren på Facebook.

EM: Liten chans på medalj

(2019-06-14 18:47)
William Svensson och Pontus Andersson spelade idag sitt kvalpass i dubbeln och ligger fyra inför morgondagens sista pass, chansen till medalj finns. - Jo, det gör det, men det känns som ett odds på 1 till 100, säger Pontus Andersson.

De svenska vänsterhänta debutanterna hade det tungt idag när kvalet till dubbeln inleddes på EM i Tyskland. Det blev en nionde plats i första starten av tre. - Man justerar och försöker hitta marginaler som inte riktigt finns, säger Mattias Olsson.

Inte heller Martin Larsen och Mattias Wetterberg lyckades tillräckligt bra i singeldistansen, som avslutas idag, för att vinna medalj på Europamästerskapens inledningsdistans. - Det kändes aldrig som vi hade häng på medaljerna, säger Martin Larsen.

Smålänningarna William Svensson och Pontus Andersson var med i toppen i dagens pass på herrarnas EM, men ett par låga serier förstörde för dem. - Jag är rätt nöjd ändå, även om det känns lite surt, säger debutanten William Svensson.

EM: Debuten är avklarad

(2019-06-12 14:20)
Både Adam Andersson och Mattias Olsson debuterade i landslaget när de avklarade singeldistansen på EM idag. De vinner inga medaljer men lärde sig väldigt mycket. - Om jag börjar göra rätt saker så gillar jag våra chanser, säger Adam Andersson.

Nästa vecka, den 17e juni, sjösätts det nya BITS 2.0 som många bowlare har längtat efter. - Jag tror det blir en positiv upplevelse. Snabbheten framförallt, men också hela ansiktslyftet och anpassningen till mobilskärmar, säger Ulf Johansson.

Invigningen av herrarnas EM i München 2019 är avklarad, imorgon klockan nio börjar spelet när debutanterna Adam Andersson och Mattias Olsson inleder på en ny olja. - Jag räknar med att pulsen kommer vara väldigt hög, säger Adam Andersson.

De senaste 7 åren har hemmalaget vunnit den traditionsenliga veteranlandskampen mellan Sverige och Finland som i år spelades för 38e gången, så även i år. I de finska lejonens borg Tali i Helsingfors vann det finska veteranerna.

Div 5 Södra Småland/Blekinge

E-post: oskarshamnsbk.bowling@gmail.com