Svenska bowlingförbundet

3-manna-SM avgörs i helgen i Haga Bowling, Norrköping. Alla lagen har spelat 12 serier under lördagen. De åtta bästa spelar round robin, d v s alla möter alla, i morgon och de tre lag som sköter sig bäst är de som får åka till SM-veckan i Sundsvall.

När det spelades det första finalsteget i årets 3-manna SM var det Kaskad som dominerade på herrsidan. Redan i första starten slog Filip Wilhelmsson, William Svensson, Mikael Liljekvist och Marcus Bernhard hela 2754 och var bäst i lördagens spel.

Bowling i mobilen

(2018-12-14 13:00)
Elitseriespelaren och silvermedaljören på individuella SM Niclas Lindholm spelar inte bara bowling i verkligheten utan spelar också en hel del bowling på mobilen. - Det kan väl hända att jag gör, skrattar 30-åringen.

Den amerikanske tvåhandsbowlaren Kyle Troup berättar i en intervju med Swebowl om hur viktigt det är att ha roligt på bowlingbanan. - Det viktigaste är att ha roligt, säger han.

U21 Camp

(2018-12-13 10:03)
Intresset för U21 Camp i Nyköping var mycket stort vilket innebar att vi har utökat antalet platser och urvalet är nu klart

Klassikern AIK International Tournament i Bowl-O-Rama står för dörren och den 39:e upplagan kommer i vanlig ordning att inleda det nya bowlingåret 2019.

Oljandets historia

(2018-12-11 13:00)
På varje bowlingbana ligger det olja. Idag läggs oljan ut i olika ”profiler” med maskiner, men så har det inte alltid sett ut. Under historien har den applicerats på många olika sätt. - Det bästa var ju ”plankan”, säger Lars Öhman.

Ny elitorganisation

(2018-12-10 13:00)
Sedan världsmästerskapen i Las Vegas förra året påbörjades ett arbete för att hitta en ny organisation kring Svenska Bowlingförbundets Elit-organisation. Nu är den färdig.

På junior-VM 2002 träffades Jason Belmote och Osku Palermaa, det var första gången någon av dem såg någon annan spela bowling med två händer. - Det var väldigt intressant, väldigt konstigt, säger Jason Belmonte.

Årets sista seriespelshelg är reserverad för herrarnas elitserie. Åtta matcher avverkas under helgen. Falkenberg bortaslog Kulladal, men tappade sedan poäng mot Göta. I övrigt inga större skrällar i dagens matcher.

Kanadensaren Mitch Hupe tog hem guldet i det avslutande cupspelet Masters idag genom seger mot amerikanen Kyle Troup. Därmed stannade titeln i Kanada.

Världsmästerskapen i Hongkong 2018 är slut för svensk del. Det blev ett brons i 3-manna, samma nivå som vi har hållit de senaste åren. - Det finns mer potential i det här gänget, säger Martin Larsen.

Vinnaren av Lucky Larsen 2018: Kyle Troup satte stopp för Sverige VM idag när han slog ut den sista kvarvarande svensken Mattias Wetterberg i Masters efter två raka serier. - Just nu är det ganska tungt, säger svensken.

Få trodde Italien skulle ha chans att ta medalj i 5-manna på herrarnas VM i Hongkong. Men de slog Kanada i semifinalen och USA i finalen och är nu världsmästare. - Det är en dröm, sa Antonino Florentino efter finalen.

Även i denna spelomgång hittar vi flera höga slagningar och även ett antal 300-resultat. På topplistan för herrar har spelare från Olofströms BS tre av de fem högsta resultaten den här veckan.

Div 5 Södra Småland/Blekinge

E-post: oskarshamnsbk.bowling@gmail.com