Svenska bowlingförbundet

Tävlingen till Henrik Jacobsens minne, Partille Scramble, som Team Pergamon höll, drog in nästan 60 000 kronor till cancerfonden och Bowlare bryr sig. - Vi vill hjälpa till, säger Martin Larsen.

Idag har 45 spelare blivit uttagna i TSYA, Svenska Bowlingförbundets landslagsförberedande utbildning. - Huvudmålet är att utbilda spelarna och gör dem redo för mästerskap, säger Johan Ekström.

Nästa säsong

(2020-05-21 13:00)
Svenska Bowlingförbundet planerar för att nästa säsong börjar som ”vanligt”, men har samtidigt både en plan A, plan B och plan C. - Vi vill få igång det, vi vill få igång våra bowlare, säger ordförande Peter Tidbeck.

Under april beslutade Svenska Bowlingförbundets styrelse om Verksamhetsinriktning 2020 – 2021, vilka mål Svenska Bowling ska ha de kommande två åren. - Vi har alla en viktig roll i detta, säger generalsekreterare Peter Hodor.

Två svenskar i PBA League

(2020-05-19 08:55)
Jesper Svensson och Martin Larsen blir de två svenskar som får spela den amerikanska proffstourens lagtävling PBA League. Det stod klart när lagen i helgen valde spelare i draften. - Det känns bra, säger Jesper Svensson.

För tredje året i rad siktade Sandra Andersson på att samla in pengar till Cancerfonden under slutspelshelgen genom initiativet Bowlare bryr sig, men det blev inte så. - Det har ju kastats om, säger hon.

Team Pergamon drog, tillsammans med Matthias Billberg och bowlinghallen i Partille in 21 200 kronor till Cancerfonden i och med helgens VIP-start i Partille Scramble. - Det var kul, vi hade roligt, säger Mattias Olsson

”Bowling är enkelt”

(2020-05-10 08:00)
Stockholmaren Marvin Semakala tyckte att det saknades sätt att träffas för personer med funktionsvariationer, så han startade en egen bowlingförening. - Det är viktigt att barn och ungdomar med funktionsvariationer känner sig välkomna, säger han.

Div 1 Dam och Norrland

(2020-05-08 16:01)
(Uppdaterad 2020-05-25) Liksom förra säsongen kommer vi även i år visa en karta över anmäla lag till Division 1 Dam.

För att få inkomster till klubben driver den allsvenskan klubben BK Full House, ifrån Ängelholm, en minigolfbana. - Det är klubbmedlemmarna som ställer upp och jobbar en vecka på sommaren, säger Kim Andersson.

18-årige Hanna Engberg är regerande junioreuropamästare i All-event från Wien förra året men i hennes första JEM var hon snubblande nära ett brons i samma distans. - Jag hade ingen aning om att jag ens var nära medalj, säger hon.

Team Pergamon har startat en två-mannatävling där de auktionerar ut landslagsspelare för att samla in pengar till Bowlare bryr sig och Cancerfonden. - Målet var att alla spelare skulle få något bud på sig, säger Martin Larsen.

E-Ligan i Uppsala

(2020-04-29 13:21)
Det var många bowlare som ville hjälpa Fyrishovs bowling i Uppsala under dessa svåra tider, därför startade hallen E-ligan där alla som bidrar ekonomiskt får en serie spelad i deras namn. - Folk tycker att det är kul, säger Ester Weismann.

Under våren och i början på sommaren är det många föreningar och distrikt som har inplanerade årsmöten. Här går att läsa Folkhälsomyndighetens, och Riksidrottsförbundets rekommendationer kring årsmöten.

Eldsjäl 2.0

(2020-04-27 13:05)
Riksidrottsförbundet har, med sponsring av Folkspel, startat ett projekt för ledare mellan 18 och 25 år som de kallar Eldsjäl 2.0. Nu går det att anmäla sig. - Vi vill ha engagerade människor som brinner för sin sport, säger Peter Lagerroos.

E-post: oskarshamnsbk.bowling@gmail.com