Hoppa till sidans innehåll

Oj va vi är bra

28 JAN 2019 21:30
Hemmaborg? Bortvallning av motståndare? Chockprofil för motståndare? Ja många frågetecken finns det men visst är det bra för oss. Hemma är vi dj**ligt starka. Både A och B tvålade dit sina motståndare i helgen.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2019 21:30

Ja precis så är det. 

Utskåpning, överkörning, total dominans, finns säkert fler superlativ för vad man kan kalla det. Mer om min åsikt om vår styrka hemma kommer lite senare. Först tar vi matcherna tycker jag.

Lördag kl 13.00 samlas klubben med dom röda tröjjorna, med en lustig dragkedja som halva klubben kämpar med, för den sedvanliga fikan och laguppställningsgenomgången. ( Bud på sveriges längsta ord? )

En rejäl rockad i banparen. En chansning för att se om vi kan hitta lite mer balans, både i spel och i tryck nere på banorna. 

BP 1: Andreas Einarsson , Joakim Söder

BP 2: Anders Ek , Robin Ekstam

BP 3: Per K Linderoth , Patrik Limegård

BP 4: Heikki Tolkki , Tomas Sjöberg

Reserv: Nyförvärvet Kurt Sundkvist 

Känslan inför matchen var svårdefinierad. Flax leder serien storartat och dom kom ifrån Hultsfred med en 15-5 seger. Flax är bra, dom är riktigt bra. Att Glenn gör 946 där är inte direkt någon ögonbrynshöjjare utan det känns som en vanlig dag för spelare i BK Flax. BK Flax är egentligen på tok för bra för div.2.

Samtidigt så vet vi att det är svårt i Oskarshamn, riktigt svårt. Och vi hanterar det betydligt bättre än majoriteten av våra gäster. 

Men hur eller hur. Matchen drar igång 14.00

OBK - BK Flax 

Publiken växer i takt med att serie 1 inleds. Lite trevande på dom flesta håll. Osäkert, men ett rätt så bra ös på OBK-spelarna. BP 4 går bäst. Hur många "på bordet" dom va upp i kommer jag inte ihåg med det var en hel del. Samtdigt ha Glenn hittat in på 1-2 och han bygger en fin svit. På alla banor är det jämnt, utom på 1-2. Där drar Gästerna iväg, sen så ser man att på 7-8 drar BP 4 iväg. Ska det verkligen gå? Jajjamen det gör det. OBK vinner första serien med 3-2 ( 1478-1424 ). Heikki 206 och "Gubben" 222. Dom vinner sin poäng med 137 pinnar och garanterar extrapoängen. 

Frustrationen hos gästerna märks, inga direkta försök till pådriv och mycket mummel lagkamraterna emellan. Serie 2 blir än värre för gästerna. Dom tappar det helt. OBK ångar på. Ökar lite. Och säkrar serieseger med 5-0 ( 1513-1302 ). Heikki 204, Söder 241. Hittar Söder bara in så smäller det, och det rejält!

Gästerna är chockade. Vad är det som händer? OBK är chockade. Är dom inte bättre? 

Serie 3 fortsätter på liknande sätt, OBK spelar på som dom brukar. Lite mer tryck. Segervittring och då är vi högljudda. Gästerna svär och fräser, sparkar klotreturer och slår i stolar. Dock utan att vara direkt otrevliga, iallafall inget jag märkte. Mot mitt banpar var gästerna alltid trevliga, frustrerade ja, men inte riktat mot oss. OBK vinner igen med 5-0 ( 1437-1360 ). Heikki 202, Robin 200

Inför sista serien byttes Ek ut mot "Kurre". Ek var beviljad att ge sig av efter 3 om matchen var avgjord. Och det var den ju. Kanske inte på det sätt som man trodde innan, men avgjord likväl.

I fjärde serien så fick Flax ett sista livsryck och hittade lite X men dom var egentligen aldrig speciellt nära. OBK lyckades hålla lågan uppe, det som är så svårt i en avgjord match men ack så viktigt för tabellställningen med +/- statistik. OBK säkrar segern med 4-1 ( 1466-1425 ). Robin 214, "PK" 201.

En överkörning med 17-3 ( 5894-5511 ).

Top 3: Heikki Tolkki 800, Joakim Söder 786, Per K Linderoth 776.

OBK ligger kvar som 4a i tabellen. Dock med 2 poäng som man inte räknat med i slutspurten så det känns rätt så bra. 3e plats är inom räckhåll.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

B-laget hade besök på söndagen.

Kl 11.00 mot Vetlanda BC C

Hemmalaget ställde upp med följande BP.

BP 1: Tony Johansson , Eleonore Frimand

BP 2: Jouko Kaltio , Peter Alexandersson

BP 3: Carina Ekstam , Jacob Sandeen

BP 4: Thomas Ekstam , Niklas Ekman

Reserv: Nope, denna gång vart det bara 8 spelare, igen.

Serie 1: 5-0 ( 1123-946 ) 

Serie 2: 5-0 ( 1153-1019 ) "Jacce" 180

Serie 3: 4-1 ( 1252-987 ) "Sid" 182, "Jacce" 187, "Ella" 176. 

Serie 4: 5-0 ( 1279-970 ) Jouko 181, Tony 177, "Nisse" 177

Slutsiffrorna blev alltså hela 19-1 ( 4807-3922 ).

 

Top 3: Jacob Sandeen 696, Niklas Ekman 665, Eleonore Frimand 610

En helt ofattbar överkörning och 4e platsen blev än mer cementerad för B-laget.

 

Så kommer vi till MIN åsikt om profil/banor/svårigheter i Oskarshamns bowlinghall.

JAG har haft fruktansvärt svårt att hitta någon trygghet i mitt spel och jag tror att många andra i laget också har känt det. Ena gången rullar man in tämligen enkla 200 och nästa gång har man svårt att klara 130.

Vad det beror på är jag inte rätt man att svara på, vissa tror att JAG sätter för hög press på mig hemma ( då jag har helt klart bättre bortasnitt ), alltså någon form av prestationsångest. Det är fullt möjligt.

Vissa tror att det är materialrelaterat. Ja det är helt klart en möjlighet, i fjärde serien testade jag en blank boll och fick en helt annan gång i bollen.

Vissa tror att det påverkar med väder och vind, luftfuktighet och värme i hallen med andra ord. Detta är också fullt möjligt.

Jag VET dock att vi hanterar banorna betydligt bättre än våra motståndare. Hemma är 5800-6000 ett sjukt bra resultat.

Många kollar innan var hemmalaget brukar slå för siffror och dom ser att vi är ett lag som ligger runt 5900 för det mesta. Detta ger oss en fördel i underskattning. Ta Flax som exempel. Dom gjorde 6500 i Hultsfred men bara 5500 i Oskarshamn. Vår hemmaborg. Där vi nästan garanterat tar poäng. Så i den aspekten så är det bra med svårigheterna.

Sen har vi då den andra aspekten.

Spelglädje. JAG har haft mer spelglädje borta för det har varit lättare på något vis, bara kasta ut och klotet gör vad man vill. Hemma har jag mest känt mig... uppgiven..

Ja jag skriver i preteritum då jag efter helgen kände att jag lyckades hänga med i förändringarna i banan. DETTA är nyckeln till framgång i Oskarshamn. Förflyttelse, bollbyte, tempoväxlingar, brytvinklar o.s.v. Kan vi bemästra detta hemma så blir vi oslagbara.

En annan grej som gör det bra att ha det svårt hemma är att vi får det lätt borta. Noggrannheten, förmåga att anpassa sig är något JAG har lärt mig massor av och drar stor nytta av i andra hallar. Därför jag lyckas spela så pass bra borta.

Detta är som sagt MIN åsikt och min syn på det hela. Fyll gärna på kommentarsfältet med åsikter om ni tycker lika eller annorlunda.

Avslutningsvis.... Jag vinner hellre en match med 5800 än förlorar matchen med 6500. Jag slår hellre 750 och vinner än 950 och förlorar. så jag ser gärna att svårigheterna fortsätter.

Inget publikfrieri kanske men jag hoppas att dom som kommer också hellre ser en vinst än en förlust oavsett vad det står på skärmarna. 

Skribent: Per Linderot
Epost: This is a mailto link

 

Länkar till OBK´s serier

A-lag:

Div 2 Östra Götaland

 Tabell / Resultat

F-lag:

Div 3 Östra Götaland

Tabell / Resultat

 B-lag:

 Div 6 Östra Småland/Blekinge

Tabell / Resultat

 

Länk till snittlista

 

Länk till BITS onlinescoring

  

Länk till Alltombowling scoring

 

Postadress:
Oskarshamns BK - Bowling
C/o Per Karlsson Linderoth, Norra Vägen 22
57250 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 0722347379
E-post: This is a mailto link