Promenadseger

25 FEB 2019 20:03
Det är väl det enda sätt man egentligen kan summera helgens drabbning. En promenadseger, walk in the park, social sammankomst med stöta ner käglor. För någon egentlig match blev det aldrig
  • Skapad: 25 FEB 2019 20:03

Yes så är det.

Ibland känner man att det hände så mycket under matchen att man inte har en susning om hur man ska få me allt eller hur man ska kunna komma ihåg allt som hänt. Speciellt för mig som inte vet vad jag gjorde två rutor tidigare. Man ser i protokollet att det står 8/ men vilka käglor som stod eller hur man spärrade har jag inte en aning om. Så visst är det en utmaning att slänga ihop dom här texterna... normalt sett.

Helgens match.. ja.. kan inte säga att jag kommer ihåg speciellt mycket alls. Inte mer än att vi vann. Enkelt. En sammankomst två bowlingklubbar emellan med spelare som har mötts åtskilliga gånger. Hörde en Vimmerbyspelare som sa att han inte varit i Oskarshamns bowlinghall på en sisådär 25 år. Men någon nerv eller drag blev det aldrig..

Hemmalaget ställde upp med följande BP:

BP 1: Per K Linderoth , Patrik Limegård

BP 2: Robin Ekstam , Joackim Andersson

BP 3: Heikki Tolkki , Joakim Söder

BP 4: Andreas Einarsson , Anders Ek

Reserv: Kurt Sundkvist

OBK A - Vimmerby BK F

Serie 1 drog igång något tidigare än utsatt starttid, ca 9.50. Under inspelet märktes det en skillnad på banorna som ställde hemmalaget en del. Den normala slutkicken fanns inte riktigt där men ändå så kändes det bekant på något sätt. Och gästerna hade i vanlig ordning svårt i Oskarshamn.

Serien slutade 4-1 ( 1432-1403 ) Heikki 201, Einarsson 229! Man kan säga att hälften av spelarna klarade av det och hälften gjorde det inte. Byte var på sin plats och "PK" lämnade plats åt "Kurre" inför andra serien.

Andra serien fortsatte med liknande spel. Ups and downs som man säger. Serien slutade 3-2 ( 1492-1417 ) Andersson 224. Ek gick av. "PK" fick ett nytt försök.

I tredje verkade det som att OBK lärt sig "nya" profilen och ökade rejält. Man kände till och med att det luktade 6000 i hallen. Eller så var det bara Ginas kök som spred dofter.. vem vet?

Serien slutade iallafall 4-1 ( 1546-1350 ) Heikki 205, Söder 248!!!, "Putte" 230.

Det mest spännande var att se vem av Ek och "PK" som skulle få äran att få gå 9a under den sista serien. Efter lite bollande fram och tillbaka så vann "PK" den duellen och kunde lägga sina klot i väskan och försöka hejja på gänget att vinna sista med 5-0 för totalens skull.

Men till OBK's trogna vana så var ju matchen redan avgjord efter 3, och man lyckades inte fortsätta med liret från den serien. Man vann sista men siffrorna va mynge lägre.

3-2 ( 1387-1350 ) Söder 202.

Matchen slutade alltså 14-6 ( 5857-5520 )

Top 3: Joakim Söder 819 *klappa händerna*, Joackim Andersson 767, Heikki Tolkki 754.

Nu får vi hoppas på en betydligt tätare och livfullare match mot BK Domino i helgen som kommer. Kl 14.00. Komsi kom!

Skribent: Per Linderot